Siste nytt

Onsdag 18. oktober kl. 12

lagt inn 13. okt. 2017, 03:33 av Rune Forshaug   [ oppdatert 16. okt. 2017, 01:21 ]

OberstLøytnant Grethe Stensland (P)
Pensjonert yrkesoffiser Hæren
             

Hvordan monitorere en fredsprosess I Afrika
Fokus på væpnede grupper, sikkerhet og befolkningen.

Av mine 4 oppdrag for FN er United Nation Mission in Sudan (UNMIS) den som fasinerte meg mest. Det å reise ut i et misjonsområde som er så tidlig i en fredsprosess, med så mange utfordringer med hensyn til sikkerhet både med tanke på mennesker og væpnede gruppers reaksjoner på vår tilstedeværesle, men også på de tungt minelagte områdene vi opererte i.
Jeg har også flere opplevelser på hvordan befolkningen tok imot oss uniformerte besøkende i hvite biler. 
Jeg har mange bilder og historier fra mitt år i UNMIS.

Mellom 2003 og 2012 tjenestegjorde Grethe primært for 
Forente Nasjoner (FN) ved å reise ut i områder 
som Midtøsten, (Syria) Afrika (Sudan) og Afghanistan. 
Hennes siste oppdrag var i Midtøsten (UNTSO) hvor hun var 
sjef for de militære observatørene på Golanhøyden på 
Syrisk side. 
Tiden mellom disse fire operasjoner ble brukt ved Finish
International Center (FINCENT) hvor hun var instruktør 
og veileder for personnel som var på vei ut i oppdrag.


Onsdag 11. oktober kl. 12

lagt inn 7. okt. 2017, 04:13 av Rune Forshaug   [ oppdatert 7. okt. 2017, 04:26 ]

ARVERETTSLIGE PROBLEMSTILLINGER, ARV OG TESTAMENTE v/ Advokat Christian Baklund

 

Han er født og oppvokst på Bekkelaget, bosatt på Bekkelaget i dag med familie, tre barn. Arbeidet i Justisdepartementet, ulike advokatfirmaer i Oslo og ellers mye erfaring fra Forsikringsbransje.

 

Spesialfelt er privatrettslige emner generelt, fast eiendoms rettsforhold, kontraktsrett, arv og familierett.

 

Det er åpent for innspill og spørsmål


Fredag 6. oktober kl. 11.30

lagt inn 29. sep. 2017, 01:16 av Rune Forshaug   [ oppdatert 29. sep. 2017, 01:18 ]

Vi har med oss Per Thoresen på keyboard/trekkspill/sang og vi synger fra sangbok og hefter fra kl. 11.30 til 12.30. Etter dette deler vi et varmt måltid sammen. Vår intensjon er å formidle glede og musikalitet gjennom ord og toner, og repertoaret vil være sammensatt av ulike sjangre tilpasset deltakerne. 

Onsdag 4. oktober kl. 12

lagt inn 29. sep. 2017, 01:05 av Rune Forshaug   [ oppdatert 29. sep. 2017, 01:09 ]

KJÆRLIGHET KAN VÆRE SÅ MANGT, historier om kjærlighet ved Tone Groven Holmboe -som fremfører tekster av H. C. Andersen, Alf Prøysen og Barbara Ring. Tone Groven Holmboe (født 1930 i Oslo) er en norsk komponist og lærer. Holmboe har skrevet klaverstykker, kammermusikk og korsanger, sanger og viser. Har samarbeidet med Birgitte GrimstadErik Bye og Arne Paasche Aasen. Laget filmmusikk i filmen «Elling»

Onsdag 27. september kl. 12

lagt inn 23. sep. 2017, 01:44 av Rune Forshaug   [ oppdatert 23. sep. 2017, 01:47 ]

FØDSELSDAGSFEIRING
Hver siste onsdag i måneden feirer vi fødselsdag for personer i vårt nærområde (inkludert medlemmer og andre som bruker huset) som har hatt fødselsdag i denne måneden. Vi serverer fødseldagskake, og vi besøk av vår huspianist Gunhild Petrine Lande som er musikkpedagog og hun vil spille noen klassiske stykker. Alle er velkommen!

Torsdag 21. september kl. 18

lagt inn 16. sep. 2017, 02:25 av Rune Forshaug   [ oppdatert 16. sep. 2017, 02:26 ]

OST OG KJEKS
du er velkommen til å være med oss på ost og kjeks. 2 ganger i halvåret inviterer brukerkomiteen til ost og kjeks ved seniorsenteret/direktørboligen, og vi samler vanligvis ca 40 - 50 personer. 

Per Thoresen spiller og synger.

Du trenger ikke å melde deg på, og du er hjertelig velkommen! 
Hvis du har spørsmål så ta gjerne kontakt med kontoret på 
telefon; 23031130

Onsdag 20. september kl. 12

lagt inn 15. sep. 2017, 10:22 av Rune Forshaug

Da får vi besøk av Gunnar Breivik som er professor emeritus i samfunnsvitenskapelige fag ved ved norges idresshøyskole, tidligere rektor samme sted. Tema: DET HELE MENNESKET, KROPP, SJEL OG ÅND.
Gunnar har undervist i filosofi og etikk og gjort studier av topputøver i norsk idrett og utøvere i risikosport. Er opptatt av barns oppvekst og utbredelsen av fysisk aktivitet i befolkningen. Tidligere lektor ved Nordstrand gymnas og lambergseter videregående skole.

Onsdag 13. september kl. 12

lagt inn 12. sep. 2017, 00:04 av Rune Forshaug

FACEBOOK
Per Asplund tar for seg alle de nyttige, overraskende og spennende mulighetene Facebook har å by på. Vi gjennomgår i praksis hvordan eldre mennesker kan benytte Facebook til å aktivisere seg i hverdagen, komme ut av ensomheten og å følge med på omverdenen på en enkel, underholdende og engasjerende måte.

Fredag 8. september kl. 12

lagt inn 28. aug. 2017, 03:22 av Rune Forshaug

       FREDAGSJAZZ 
    VED BEKKELAGET SENIORSENTER 
    Dawn Allan (sanger), er en velkjent norsk-britisk jazz-sangerinne. Dawn er opprinnelig klassisk utdannet på Guildhall School of Music & Drama. Men jazzen tok over og hun har sunget blant annet på jazzcruice på Themsen i ni år. Hun har hatt spillejobber på en lang rekke av Londons West End-hoteller bl a Clouchester Hotell i South Kensington i to år, China Jazz Berkeley Square i to år og China Blues Camden i to år. og på Borgo Jazz Club i Genoa og på Dawn Allan Jazz Tour Wales. Etter at hun flyttet til Norge har hun bl a vært knyttet til DaCapo Swing Mix de siste 8-10 årene. Hun synger lette og swingene jazz-låter vi alle kjenner fra musicals og filmer fra ‘50 årene, og som vi finner i «The American Songbook». Med denne norske kvartetten skaper hun internasjonal showbizz-stemning med sine standards-tolkninger fra repertoaret til de store vokalistene i jazzhistorien.
       Arild Berger (piano) ble oppdaget som boogie-woogie talent allerede på Bekkelaget Folkeskole tidlig på 1950 tallet. Han ble en sentral figur i jazzmiljøet på Bekkelaget Nordstrand i en rekke ulike band, men er vel kanskje mest kjent som pianisten i Big Chief Jazzband, Stokstad/jensen Tradband, Royal Garden jazzband, Christiania 12 og Harald Bergersens saksofon kvartett. Han er en meget allsidig jazz-pianist som dekker både Dixieland, trettitalls swing, bebop, og mainstream jazz fra 1950 og 60 tallet.
       Eilif Johannessen (kontrabass) er en rutinert og etterspurt svingede jazz-bassist fra Bergen bosatt i Oslo. Han spiller og har spilt med en rekke ulike band i Oslo-området de siste 25 årene, bl a med Stein Hansen/Robert Frey’s kvintett, og har vært fast bassist i DaCapo Swing Mix i flere år.
       Stein Hansen (saksofoner) begynte å spille mainstream jazz på danseaftener på ulike gymnas på slutten av 1950-tallet. I studie tiden på Blindern fra 1963 til 1968 var hand band-leder sammen med trompetist Terje Svendsen og spilte mainstream jazz til dans hver lørdag kveld på restauranten på Studentbyen på Sogn, em også mange andre steder. Veldig mange av våre mest kjente jazz-pianister, bassister og «trommisser» fra den tiden har vært med i denne kvintetten på 1960-tallet. Han spilte tenorsaksofon i kvintetten Nordstrand Old Stars på Funkis på Holtet på 1990-tallet sammen med Gunnar Kullebund (trompet), Svein Brisaa/Øivind Johannessen (kontrabass), Finn Melbye/Arild Berger (piano) og Frode Mortensen (slagverk) ; alle sammen fra Bekkelaget/Nordstrand. Han har spilt på jazzklubber over hele verden i sin fritid i forbindelse med sitt arbeid som internasjonal rådgiver innen miljø- og ressursøkonomi og transportplanlegging.

Onsdag 6. september kl. 12

lagt inn 28. aug. 2017, 02:59 av Rune Forshaug

ØYENE I INDRE OSLOFJORD ved Leif Gjerland, Oslos nærmeste øyer er et sommerparadis som ligger utrolig nær byen samtidig som vi går inn i en helt annerledes verden straks vi går i land. Men før bilene kom var Christiania båtenes by, og øyene var en selvfølgelig del av indre by med mange virksomheter. Foredraget bygger på boka «Oslos Øyrike» og blir en rusletur i historien på dagens «badeøyer» Hovedøya, Langøyene og Gressholmen, samt de tre «hytteøyene».

1-10 of 137