Siste nytt‎ > ‎

Fredag 8. september kl. 12

lagt inn 28. aug. 2017, 03:22 av Villa Holtet
       FREDAGSJAZZ 
    VED BEKKELAGET SENIORSENTER 
    Dawn Allan (sanger), er en velkjent norsk-britisk jazz-sangerinne. Dawn er opprinnelig klassisk utdannet på Guildhall School of Music & Drama. Men jazzen tok over og hun har sunget blant annet på jazzcruice på Themsen i ni år. Hun har hatt spillejobber på en lang rekke av Londons West End-hoteller bl a Clouchester Hotell i South Kensington i to år, China Jazz Berkeley Square i to år og China Blues Camden i to år. og på Borgo Jazz Club i Genoa og på Dawn Allan Jazz Tour Wales. Etter at hun flyttet til Norge har hun bl a vært knyttet til DaCapo Swing Mix de siste 8-10 årene. Hun synger lette og swingene jazz-låter vi alle kjenner fra musicals og filmer fra ‘50 årene, og som vi finner i «The American Songbook». Med denne norske kvartetten skaper hun internasjonal showbizz-stemning med sine standards-tolkninger fra repertoaret til de store vokalistene i jazzhistorien.
       Arild Berger (piano) ble oppdaget som boogie-woogie talent allerede på Bekkelaget Folkeskole tidlig på 1950 tallet. Han ble en sentral figur i jazzmiljøet på Bekkelaget Nordstrand i en rekke ulike band, men er vel kanskje mest kjent som pianisten i Big Chief Jazzband, Stokstad/jensen Tradband, Royal Garden jazzband, Christiania 12 og Harald Bergersens saksofon kvartett. Han er en meget allsidig jazz-pianist som dekker både Dixieland, trettitalls swing, bebop, og mainstream jazz fra 1950 og 60 tallet.
       Eilif Johannessen (kontrabass) er en rutinert og etterspurt svingede jazz-bassist fra Bergen bosatt i Oslo. Han spiller og har spilt med en rekke ulike band i Oslo-området de siste 25 årene, bl a med Stein Hansen/Robert Frey’s kvintett, og har vært fast bassist i DaCapo Swing Mix i flere år.
       Stein Hansen (saksofoner) begynte å spille mainstream jazz på danseaftener på ulike gymnas på slutten av 1950-tallet. I studie tiden på Blindern fra 1963 til 1968 var hand band-leder sammen med trompetist Terje Svendsen og spilte mainstream jazz til dans hver lørdag kveld på restauranten på Studentbyen på Sogn, em også mange andre steder. Veldig mange av våre mest kjente jazz-pianister, bassister og «trommisser» fra den tiden har vært med i denne kvintetten på 1960-tallet. Han spilte tenorsaksofon i kvintetten Nordstrand Old Stars på Funkis på Holtet på 1990-tallet sammen med Gunnar Kullebund (trompet), Svein Brisaa/Øivind Johannessen (kontrabass), Finn Melbye/Arild Berger (piano) og Frode Mortensen (slagverk) ; alle sammen fra Bekkelaget/Nordstrand. Han har spilt på jazzklubber over hele verden i sin fritid i forbindelse med sitt arbeid som internasjonal rådgiver innen miljø- og ressursøkonomi og transportplanlegging.

Comments