Siste nytt‎ > ‎

Hvorfor går alt galt i Syria? Foredrag onsdag 21. oktober

lagt inn 16. okt. 2015, 03:01 av Villa Holtet   [ oppdatert 16. okt. 2015, 04:40 ]

Hilde Henriksen Waage (født 18. august 1959 i Drammen) er norsk forsker og historiker med Midtøsten som spesialfelt. Hun har siden 2007 vært ansatt som professor ved Universitetet i Oslo.

Waage er utdannet cand. philol., Universitetet i Oslo (1987), og dr.philos. samme sted (1997). Waage har jobbet som seniorforsker ved Institutt for fredsforskning (PRIO) og har publisert flere bøker om Midtøstenkonflikten, blant annet boka Norge - Israels beste venn (som i stor grad bidro til at hun ble tildelt Sverre Steen-prisen). I 2005 begynte hun somførsteamanuensis ved Historieseksjonen ved Universitetet i Oslo, og i 2007 ble hun utnevnt som professor.

Waage har på bakgrunn av sitt virke som Midtøsten-forker mottatt både drapstrusler og levende skildringer av hvordan hun skal «brenne i helvete». På grunn truslene har hun uttrykt at det i perioder har vært en stor belastning å delta i samfunnsdebatten rundt Israel og palestinerne. Truslene har kommet fra Israel-vennlig hold. 

I 2013 ble hun tildelt Sverre Steen-prisen for fremragende historieformidling for gjennom «grundig kildegransking kastet nytt lys over norsk Midtøsten-politikk og Norges rolle i internasjonale forhandlinger, ikke minst gjennom boka Norge - Israels beste venn». 


Comments