Siste nytt‎ > ‎

Onsdag 3. februar

lagt inn 29. jan. 2016, 11:04 av Villa Holtet   [ oppdatert 29. jan. 2016, 11:17 ]

Kåseri Onsdag 3. februar 2016

Tittel: «Om fotball som middel for å hjelpe slumområder ut av fattigdom»

Om Atle Sundelin:         

Har arbeidet som rådgiver i 30 år for norsk forretningsliv og offentlige institusjoner, har de siste 15 år jobbet med prosjekter for norske oljemyndigheter og andre prosjekter i Angola, Mosambik, Kenya, Etiopia, Uganda og Sudan.

Har siden han første gang ble valgt som kasserer i Bækkelagets Sportsklub som 18-åring hatt minst 2 frivillige tillitsverv i alle år i blant annet: BSK/Norway Cup, Norges Orienteringsforbund, Det Internasjonale Orienteringsforbund, Norges Idrettsforbund, Oslo Røde Kors, Norges Røde Kors, Norske Idrettsleder Veteraner samt i studentorganisasjoner og i faglige organisasjoner.

Om kåseriet:                 

Idrett har blitt stadig viktigere som virkemiddel i utviklingen av verdens vanskeligstilte lokalsamfunn. Mathare Youth Sport Association – MYSA - er en organisasjon som har som det ultimate formål å inspirere og motivere ungdom til å kjempe seg ut av dagens vanskelig livssituasjon. Fotball-lag fra MYSA, eller bedre kjent som Mathare United, har vi hatt som gjester i Norway Cup i 25 år. I Mathareslummen i Nairobi hvor MYSA opererer bor det rundt 1 million mennesker.

Atle Sundelin sitter som medlem av et overordnet styre i MYSA kalt MYSAs Board of Trustees. Der sitter han sammen med blant andre Bob Munro (skaperen av MYSA og for to uker siden mottaker av en høythengende ærespris fra den verdensomspennende organisasjonen Play the Game), Mike Boit (for mange år siden olympisk mester på 800 m, nå professor ved universitetet i Nairobi), John Githongo (en av verdens fremste korrupsjonsjegere som i egenskap av minister til å kjempe mot korrupsjon i en Kenyansk regjering måtte flykte fra landet for noen år fordi han avdekket betydelige korrupsjonssaker blant sine kolleger i regjeringen).

MYSA organiseres og drives av ungdommen selv. I slummen er det mødrene som tar ansvar for barna, og de kjemper hver dag for å skaffe mat til barna og holde klær og hjem i orden. Barna må derfor selv organisere sin etter-skole-aktivitet om de skal ha noen. MYSA blir derfor et lærested i det å ta ansvar, det å være leder.

MYSA organiserer fotballserier for mellom 1500 og 1800 lag hvert år, noe som engasjerer mellom 25000 og 28000 jenter og gutter. I tillegg driver MYSA helseinformasjon, 5 biblioteker, kulturaktiviteter, miljøarbeid etc.

Det er erfaringene fra dette arbeidet han vil fortelle mer om i sitt kåseri.

Lars Sevilhau, Jane Molstad og Atle Sundelin fra Mysa’s venner


Comments